Werkwijze

Wat gaan we precies doen? Ik coach mensen die de gemeente naar mij doorverwijst. Voor we aan de slag gaan met coaching, hebben we eerst een kennismakingsgesprek. Hiervoor kom ik bij jou thuis. Samen brengen we wensen en knelpunten in kaart en we kijken naar de doelen waaraan je wilt werken. Op basis daarvan maken we een plan van aanpak.
 

Individueel coachingstraject

Elk traject ziet er weer ander uit. Dat is logisch, want elke situatie is anders. We kijken naar wat jou belemmert in je dagelijks functioneren. Door klachten als somberheid, spanning, een laag zelfbeeld of bijvoorbeeld ADHD of autisme kunnen er problemen ontstaan in relaties met anderen of op het werk. Ook schuldenproblematiek of een gebrek aan een gezond dagritme kan een gevolg zijn. 

Gesprekken

Tijdens de gesprekken die we hebben, werk je aan het vergroten van zelfvertrouwen, het ontdekken van je eigen kracht en het herkennen van valkuilen. Zo werken we stap voor stap aan een leven dat weer kansen laat zien en een nieuw perspectief biedt.

Praktische begeleiding

Mijn coaching is ook praktisch. Ik coach je bijvoorbeeld bij het opbouwen van een netwerk, het op orde brengen van administratie, het in kaart brengen van schulden en ik ondersteun je bij gesprekken met instanties. Waar het probleem ook speelt: samen werken we aan concrete en haalbare doelen.

Het doel

Wanneer het kan, werken we toe naar een baan die bij je past. Maar als je hier (nog) niet klaar voor bent, gaan we op zoek naar geschikt vrijwilligerswerk of kijken we naar een andere vorm van dagbesteding. Ook kan het zijn dat je een geschikte opleiding gaat volgen. We bekijken dit aan de hand van de participatieladder. Wanneer uitgebreidere zorg- of behandeltrajecten nodig zijn, verwijs ik zo nodig door naar professionals uit mijn brede netwerk en kan ik de regiefunctie vervullen.